Výstava Tramping v proměnách času a mezioborová konference

Státní okresní archiv Rakovník pořádá od 13.4. do 14.5. v prostorách Muzea T. G. Masaryka v Lánech výstavu Tramping v proměnách času. Doporučujeme!

K výstavě se připojuje i první mezioborová konference Subkultura trampingu ve světle vědeckého výzkumu ve dnech 26.-27.4. 2017. Konference proběhne také v prostorách Muzea T.G. M. v Lánech a budou se na ní podílet odborníci z nejrůznějších vědecko-výzkumných institucí. Na středečním jednání zazní celá řada zajímavých referátů. Některé z nich se týkají nejen trampingu obecně, ale regionu Rakovnicka.
Mgr. Jan Pohunek, PhD. Ústav českých dějin FFUK Praha) promluví o akci Hurikán na Rakovnicku: Trampové a policejní složky v 70. a 80. letech 20. století a Mgr. Kateřina Blažková (Muzeum T.G.M. Rakovník) má připravený referát Povrchový průzkum občerstvení Jaroslava Fraňka  „Annamo“. celkem zazní ve středu 11 referátů, takže program bude nabitý. Zakončí ho, jak jinak, večerní táborák.
Ve čtvrtek se účastníci konference vydají do osady Údolí hříchu, navštíví Pamětní síň Oty Pavla v Luhu pod Branovem, převezou se na nezabudický břeh  a svoji cestu zakončí u hostince U Rozvědčíka.
Plakát výstavy ke stažení zde: SOkA-výstava-tramping-Lány

21 dubna, 2017