Namátková "kontrola"

V sobotu 2.5. bylo krásné jarní počasí. Od rána nás trápila myšlenka, kam vyrazit. Dopoledne jsme váhali a odpoledne rozhodlo. Zastavíme se v Luhu u převozníka Jiřího!
Chvilku nám to sice trvalo, ale krátce po páté odpoledne jsme byli na místě.  Příchozí skupince jsme se stali vzorem a neohroženě zabouchali (zdá se tedy, že videonávod na přivolání převozníka nikdo nesleduje…). Na druhém břehu se chvilinku nic nedělo a pak se loď začala blížit. Jednu várku vlídných turistů předala nezabudickému břehu a druhou, i s námi, přijala.
Převozník Jiří byl v dobrém rozmaru. Sice si mírně postěžoval, že se těšil, jak navečer 1.5. zastoupí nepřítomné pány přítomným turistkám – ale bohužel…. žádná turistka nepřišla do Pamětní síně Oty Pavla bez doprovodu, tudíž náš převozník v otázce záskoku, aby přítomná turistka neuschla, ostrouhal. Tak snad za rok! Třeba to vyjde.
Nicméně fotografie v galerii dokládají, že se Jiří v sobotu večer těší dobrému zdraví i náladě a my pevně věříme, že takto bude zastižen i v neděli!
A že se Jiří činí, to je také dobře patrné. Když jsme odjížděli, bylo 18.01 a na luhovském břehu se shromažďovali další cestující. Jo, jo, jo, jestlipak dojeli na nezabudickou stranu…

3 května, 2015